header_small_4.png
header_small_3.png

Onderhoud van de spa

Onderhoud van het kussen
Verwijder en reinig de kussens van de hoofdsteunen naargelang de behoeften met zeep en water met behulp van een doek of een zachte borstel. Om de waterbestendigheid en de glans te behouden, breng één keer per maand een hoogwaardig conditioneermiddel aan (FAST GLOSS, verkrijgbaar in de webshop).

Onderhoud van de omkasting
Een houten omkasting van een spa heeft enig onderhoud nodig. Het beste kunt u deze minimaal 2x per jaar oliën met een hoogwaardige olie voor hardhout (tuinmeubelen).

De optionele kunststof omkasting vereist weinig of geen onderhoud. Om de omkasting te reinigen volstaat het om de omkasting met een schone spons en een zachte reinigingsoplossing af te wrijven en daarna af te soelen met schoon water. Om een mooie zachte glans te behouden kunt u de omkasting behandelen met Fast Gloss welke verkrijgbaar is in onze webshop.

VOORZICHTIG: Bespuit de omkasting nooit met een hoogdrukreiniger, het hout / kunststof kan hierdoor beschadigd raken alsmede kan hierdoor een kortsluiting in de elektrische uitrusting kunnen worden veroorzaakt doordat het water met hoge druk door de ventilatieroosters kan komen.

Onderhoud van de afdekking
Wanneer u de isolerende afdekking (cover) gebruikt wanneer de spa niet gebruikt wordt dan zult u uw bedrijfskosten, opwarmingstijd en onderhoudskosten aanzienlijk verminderen. Om de levensduur van de afdekking te verhogen moet u deze voorzichtig behandelen en regelmatig met zachte zeep en water reinigen. Regelmatige behandeling met een speciaal conserveringsmiddel (COVER CARE, verkrijgbaar in onze webshop) zal een bijkomende bescherming bieden tegen effecten veroorzaakt door de UV zonnestralen.

VOORZICHTIG: Laat niemand op de afdekking zitten of staan, en beweeg de afdekking nooit langs ruwe oppervlakken.

De binnenkant van de spa reinigen
Om de glans op het oppervlak van uw spa te beschermen is het zeer belangrijk dat u schurende reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen met een negatief chemisch effect op het oppervlak vermijdt. Indien u niet zeker bent over de eigenschappen van een welbepaald reinigingsmiddel, vraag dan advies de leverancier van dit product. Onafhankelijk van het gebruikte reinigingsmiddel moet u zeer voorzichtig zijn om te verzekeren dat er geen zeepresten op het oppervlak achterblijven. Dit zou ernstige schuimvorming kunnen veroorzaken wanneer de spa opnieuw gevuld wordt. Het beste kunt u de binnenzijde van de spa reinigen met warm water en een spons, daarna droog maken met een zeem en de binnenzijde insmeren met Fast Gloss (verkrijgbaar in onze webshop) en deze 10 minuten laten inwerken. Daarna het oppervlak opwrijven met een zachte doek.

Referenties

Installatie

 

storing_groot