header_small_3.png
header_small_3.png

Opstarten spa

Zodra de spa gevuld is met leidingwater kunt u beginnen met de behandeling. Eerst zult u het water moeten testen met een testset, de eenvoudigste manier is het gebruik van teststrips. Dit zijn strips welke voor enkele seconden in het water word gehouden en u direct kunt aflezen op de verpakking wat de stand van zaken is. Deze teststrips geven de PH waarde, Alkalinity gehalte, Calcium hardheid en het Chloorgehalte aan. In ons wateronderhoudschema kunt u lezen welke waardes nodig zijn.

Voordat u chloor toevoegt aan het water zult u altijd eerst de PH waarde moeten corrigeren, immers een PH waarde die uit balans is zorgt er tevens voor dat de desinfectie met chloor nagenoeg geen effect heeft. Zodra de PH waarde in balans is tussen de 7.2 en 7.8 kunt u een chloortablet in de dispenser (drijver) plaatsen, wij adviseren een 20 grams tablet welke langzaam oplossend is en steeds een beetje chloor afgeeft aan het water. Soms kan het noodzakelijk zijn om een hogere dosis chloor aan het water toe te voegen bijvoorbeeld wanneer het bad intensief gebruikt is. Om het chloor gehalte direct op peil te brengen dient u wat granulaat op te lossen en aan het water toe te voegen .

In de meeste gevallen is een spa uitgerust met een ozonator, deze zorgt ervoor dat schadelijke bacteriƫn gedood worden en dat zuurstof toegediend wordt aan het water. Tevens zorgt deze ozonator ervoor dat u het gebruik van chloor tot een minimum kunt beperken. Om het water fris en schoon te houden adviseren wij het water 4x paar jaar te verversen. Om het water uit de spa te krijgen kunt u het beste een dompelpomp gebruiken (verkrijgbaar bij bijna elke bouwmarkt). Maak de kuip schoon en zet deze in de Fast Gloss (zie onderhoud van de spa) alvorens de spa weer te vullen.

Referenties

Installatie

 

storing_groot